Vilken fantastisk beskrivning av den grekiska grillbuffén! Det påminner mig om hur djupt rotad grilltraditionen är i Grekland. Faktum är att det grekiska köket har över 4000 års historia och grillning spelar en central roll i landets kulinariska identitet. Souvlaki, som många känner till, härstammar faktiskt från antikens Grekland där Homeros beskrev liknande grillspett i Iliaden.
En mindre känd aspekt av grekisk matlagning är användningen av vilda örter och kryddor som samlas från de grekiska bergen. Rigani (oregano) som växer vilt på Kretas sluttningar har en intensitet som är helt annorlunda än den odlade varianten. Denna tradition att samla vilda ingredienser har överförts från generation till generation, precis som familjerecept förvaras med samma omsorg…
Grekisk matkultur: Mer än bara grillrätter
Vilken fantastisk beskrivning av den grekiska grillbuffén! Det påminner mig om hur djupt rotad grilltraditionen är i Grekland. Faktum är att det grekiska köket har över 4000 års historia och grillning spelar en central roll i landets kulinariska identitet. Souvlaki, som många känner till, härstammar faktiskt från antikens Grekland där Homeros beskrev liknande grillspett i Iliaden.
En mindre känd aspekt av grekisk matlagning är användningen av vilda örter och kryddor som samlas från de grekiska bergen. Rigani (oregano) som växer vilt på Kretas sluttningar har en intensitet som är helt annorlunda än den odlade varianten. Denna tradition att samla vilda ingredienser har överförts från generation till generation, precis som familjerecept förvaras med samma omsorg…